Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Освітня платформа CANactions провела в Києві архітектурно-планувальний воркшоп Enchanted Kyiv by the Dnipro.

За результатами воркшопу, учасники запропонували п’ять ідей та концепцій, у яких пропонують додати нові функції використання водних ресурсів (Дніпро та озера). Ідеї стосуються створення громадських просторів, розвитку туристичного потенціалу міста та запровадження нових видів громадського транспорту. «Хмарочос» відвідав презентацію результатів воркшопу та розповідає про презентовані на ній концепції.

Відновлення зв’язку між озерами Тельбін, Нижній Тельбін, Жандарка, Корольок та затокою Берковщина

Команда Андрія Кучера та Анни Кулік розглядала можливість відновлення зв’язку між водними ресурсами мікрорайону Березняки та промзони «Позняки». Автори проекту запропонували покращити екологію міста, відновивши деякі водойми на лівому березі. Між озерами та затокою запропоновано створити новий водний транспортний маршрут.

Команда Євгена Борисенка та Марії Андрієнко

Створення зв’язку між київськими агломераціями завдяки «зеленим» та «блакитним» коридорам

Команда Ігоря Тищенко, Олени Дядікової та Олени Пітірімової запропонувала створити нові транспортні маршрути «зеленими» зонами Києва та Дніпром. Маршрути Схід-Захід будуть з’єднані велодоріжками та використовуватимуть наявні транспортні розв’язки. Водний транспорт Дніпром забезпечить додатковий транспортний коридор Північ-Південь в межах Київської агломерації. Водний транспорт пропонують створити на базі активних туристичних маршрутів.

Даний проект забезпечує інтермодальність транспортної інфраструктури (можливість обирати різні види транспорту для пересування містом). Знизиться час проїзду містом, а також відкриються нові переваги громадського транспорту.

Команда Ігоря Тищенко, Олени Дядікової та Олени Пітірімової

Природна зона в центрі Русанівки

Команда LAMA (Landscape Atmosphere in My Area) працювали над проектом для Русанівки. Євген Борисенко та Марія Андрієнко запропонували створити на штучному острові нову зону дикої природи. Окрім цього учасники запропонували створити нові пішохідні мости для людей та тварин над наявними транспортними розв’язками.

Команда LAMA

Відновлення та перепланування промислової зони в Корчуватому

Катерина Яковішена, Микита Булатов та Юрій Линов запропонували ревіталізацію території заводів з виготовлення будівельних матеріалів в Корчуватому. В проекті залучені території промзони, рекреаційни зони та скидного каналу ТЕЦ-5. Головною ідеєю проекту є створення нового незвичайного місця для відпочинку, наповнене різними функціональним зонуванням. На місці промислової архітектури будуть створені нові громадські простори, музеї, офіси. Паркова зона буде відновлена, скидний канал буде перепрофільовано на зону для відпочинку.

Катерина Яковішена, Микита Булатов та Юрій Линов

Новий мистецький простір на Подолі

Родіон Філатов у своєму проекті запропонував створити на Рибальському острові новий громадський простір для киян та гостей міста. На острові буде створено простори для вуличного мистецтва (графіті), музей та музичний хол. Містяни зможуть відпочити у парку, відвідати оглядові майданчики та випити кави у кафе.

Родіон Філатов

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button