Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Агенти змін розробили правила розміщення вивісок на фасадах будинків у історичних районах Києва.

В чернетці правил описано дизайн, розміри та основні принципи розміщення вивісок, які дозволяється встановлювати в історичних районах Києва. Також, в додатку до правил вказано конкретні зони на фасадах (на прикладі вулиці Сагайдачного), де можна розміщувати вивіски.

Ось деякі з правил вказаних в документі:

– Рекомендується виготовляти вивіски з природних матеріалів: метал, дерево, камінь, скло, кераміка, бетон.
– Для внутрішньої та зовнішньої підсвітки вивісок використовується лише біле світло, краще тепле або нейтральне. Внутрішня підсвітка дозволяється лише у вивісках, виконаних у монохромних кольорах. У кольорових вивісках заборонено використовувати внутрішню підсвітку і дозволяється лише зовнішнє освітлення.
– Вивіски розміщуються не вище першого поверху та лише в межах власного приміщення. Вивіски розміщуються лише в межах зон, вказаних у додатку з зонами розміщення. Якщо приміщення не виходить на фасад, дозволяється розміщувати таблички та списки біля основного входу.

Вибір місця під вивіску

Одному власнику дозволено встановлювати не більше трьох вивісок різних типів. На вивісці може бути назва, знак, логотип, сфера діяльності або слоган компанії. Заборонено розміщувати номери телефонів, адреси, сайти, перелік послуг. Забороняється встановлювати вивіски впритул до декоративних елементів будинку або закривати їх.

Типологія елементів

Агенти змін вже створили приклад розміщення вивісок для вулиці Сагайдачного. Також автори просять, при виникненні розбіжностей й недоліків у правилах, або зонах фасадів, повідомляти про це електронною поштою.

Приклад розміщення вивісок на будинку за адресою вул. Сагайдачного, 39

Додамо, що у квітні Київрада ухвалила новий «Порядок розміщення вивісок у місті Києві». Для розміщення вивісок в столиці відтепер не потрібні дозволи – правила набули повідомчого характеру. Проте, у документі є чіткі вимоги щодо зовнішнього вигляду вивісок.

Нагадаємо, «Хмарочос» розповідав, чому Київ досі захаращений нелегальними вивісками.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button