Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З-під села Іммерат в Німеччині мають розпочати видобування бурого вугілля, через що зносять усе село та собор.

dw.com

Енергетична компанія RWE Power почала руйнування собору Іммерата, який знаходиться над найбільшим вугільним басейном на захід від Кельна. Громадяни виступають проти руйнування церкви XIX століття, про те компанія не змінює свої наміри. З селища виселять жителів, знесуть будинки, а на їхньому місці розташують котлован. Усі роботи зі знесення завершаться за два тижні.

На даний момент, в селищі живуть лише три сім’ї. Проте, колись в Іммераті проживало понад 1200 осіб. Як зазначають в RWE Power цвинтар селища також необхідно буде перемістити.

Опір знищенню села тривав довгий час. Це не перший населений пункт, що стоїть у списку на знищення. Активісти Greenpeace закликали дозволити церкві простояти допоки не буде сформовано новий уряд, що поставить курс на відмову від вугілля. На їхню думку, наразі є перевиробництво електроенергії, що дозволяє задовольнити потреби Німеччини в електриці, навіть якщо вона відмовиться від добування й використання бурого вугілля. В іншому випадку, Німеччина не виконає свої зобов’язання згідно з Паризькою кліматичною угодою. Проте компанія RWE Power відмовилася виконувати вимоги протестувальників й вигнала їх за допомогою поліції та привезла на місце екскаватори.

dw.com

Спорудження базиліки у неороманському стилі завершилося в 1891 році. Руйнування села було необов’язковим, оскільки новий федеральний уряд може прийняти рішення відмовитися від вугільних електростанцій.

Додамо, що енергетична компанія RWE Power з 2020 року збирається видобувати вугілля на місці картодрому Міхаеля Шумахера. Компанія планує викупити частину картодрому, яка належить спортсмену. Оскільки для картинг-центру не знайшли іншого місця, будівлю знесуть.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button