Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23523 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

10 січня у Тернополі більшість маршрутних автобусів не вийшли на рейси.

ternograd.te.ua

Як зазначає прес-служба міської ради Тернополя, водії приватних маршруток організували страйк через введення в Тернополі електронної системи оплати громадського транспорту. Водії також вимагають підвищення вартості проїзду для всіх пасажирів до 6 грн. Проте, Тернопільська міська рада виступає проти страйку, який може призвести до накладання на перевізників штрафних санкцій і аж до розірвання з ними всіх угод.

Після запровадження нової системи оплати за проїзд водії почали пропонувати «швидку» оплату – готівкою. Водії видавали пасажирам інші квитки, аніж ті, які друкуються через валідатор. Таким чином вони не проводили оплату через електронну систему, через що міська рада вже звернулася у правоохоронні органи, щоб перевірити діяльність усіх перевізників міста.

Окрім цього, водії просять підняти тарифи, опираючись на те, що маршрутками користується багато пільговиків. Проте, саме після повноцінного введення електронної системи оплати стане відомо, скільки людей з пільгами скористалися громадським транспортом і скільки за це коштів міська рада повинна відшкодувати перевізникам.

Міський голова Тернополя зустрівся з водіями маршруток та домовився про нові умови перевезення й зміни заробітної плати водіям. «Тернопіль сьогодні впроваджує новацію, яка діє в усьому цивілізованому світі. Цей перехідний етап є складним, але є розуміння між усіма сторонами, що він необхідний, – зазначає міський голова Сергій Надал. – За результатами сьогоднішньої зустрічі ми домовилися, що перевізники повинні переходити на інший режим роботи, зокрема розраховувати зарплату водіям за год/км, що стимулюватиме їх відпрацьовувати весь графік. Також буде поставлено у тестовому режимі додаткові зчитувачі оплати проїзду».

Також з 15 січня почне працювати система контролю. Контролери перевірятимуть наявність проїзних квитків та документів на проїзд у пасажирів, що полегшить роботу водіям. Особи, які не матимуть квитків, будуть оштрафовані у 20-ти кратному розмірі.

Додамо, що проїзд у маршрутках Тернополя від 2 січня становить 5 грн за умови готівкового розрахунку і 4 гривні в разі оплати «Карткою тернополянина». Отримати її можуть особи, які проживають у Тернополі, зареєстровані або офіційно працюють у місті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button