Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Десять українських стартапів у сфері кліматичних технологій отримали гранти від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

rian.com.ua

Фінансування відбувається в рамках Програми Кліматичних Інноваційних Ваучерів, організованою ЄБРР спільно з Greencubator, повідомив радник ЄБРР Антон Усов на своїй сторінці у Facebook.

Кліматичні ваучери ЄБРР працюють таким чином: компанії-переможцю необхідно вирішити якесь питання в рамках проекту. Вона пише завдання, вибирає акредитованого сервіс-провайдера для її вирішення і відправляє заявку. Якщо вона буде схвалена, то компанія оплачує 30% суми підряднику, а решта 70% йому відшкодовує ЄБРР.

Перший етап програми відбувся у вересні 2017. Тоді перемогло 6 компаній серед яких: Ecoisme, «Електрокарс», «Інженерні інновації», «Інститут проблем екології та енергозбереження», «УкрЦентр-Груп» та «ВТС-Комплект».

Переможцями другого відбору стали:

  • Автоентерпрайз (Харків) – пристрій для швидкісної зарядки електромобілів
  • «ДС Електронікс» (Київ) – сертифікація «розумного» термостата
  • «Екопрод» (Волноваха) – розробка мікробіологічних домішок, що дозволяють збільшити ефективність біогазових установок
  • Науково-виробнича фірма «ЗОНД» (Івано-Франківськ) – прилад для вимірювання теплотворної здатності природного газу
  • «Прана Платинум» (Львів) – децентралізовані вентиляційні системи з рекуперацією тепла з «хмарним» управління
  • «Ротор-Суми» (Суми) – мікрокогенераційна установка
  • SolarGaps (Київ) – «розумні» жалюзі
  • «Тока» (Київ) – сертифікація «розумних» електрозарядних станцій
  • xBeam 3D / «Червона хвиля» (Київ) – виробник ПО для 3D-друку титаном і іншими металами
  • «Юнаско-Україна» (Київ) – вдосконалення технології виготовлення електродів суперконденсаторів з використанням води, як розчинника

Програма Інноваційних Ваучерів триватиме до кінця 2018 року. В її рамках 50 проектів отримають фінансування на загальну суму один мільйон євро. Організатори вже відкрили прийом заявок на третю програму.

Нагадаємо, «Хмарочос» розповідав про проект SolarGaps, що виробляє інноваційні жалюзі з сонячними панелями. Євген Ерік, CEO SolarGaps розповів, як створив продукт, який зацікавив Apple та Google.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button