Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нацполіція і Генпрокуратура розслідують корупційну схему, згідно з якою керівництво «Київавтодору» підозрюють у виведенні 11 мільйонів гривень на дорожній розмітці.

ukrinform.ua

Як повідомляє ресурс KиевVласть з посиланням на ухвали Шевченківського райсуду, корпорація заволоділа бюджетними коштами, виділеними для дорожньої розмітки у 2017 році.

За даними слідства заступник гендиректора «Київавтодору» спільно з начальником КП «ШЕУ Оболонського району Києва» та головним інженером КП «ШЕУ Деснянського району Києва»  вирішили заволодіти бюджетними коштами. Ймовірно, йдеться про нинішнє керівництво комунальних підприємств – Олега Куликова, та Валерія Ярошевського. У судових ухвалах приховане прізвище заступника керівника «Київавтодор», втім відомо, що з 2015 року його заступниками є Валентин Осипов, Ірина Талалаєва та Сергій Головченко.

Було створено фіктивну фірму, що на тендерах штучно створюватиме конкуренцію «ШЕУ Деснянського району Києва», а також для переведення викрадених грошей в готівку. Такою фірмою стало  ТОВ «Дорбудрезерв-Україна», власником та керівником якого з 2010 по 2017 рік був батько начальника «ШЕУ Оболонського району» Михайло Куликов. Учасники схеми домовились, що розмітку буде наносити не переможець тендеру – «ШЕУ Деснянського району Києва», а «ШЕУ Оболонського району Києва», використовуючи приватну техніку сім’ї Куликова. Махінація здійснювалася з відома гендиректора «Київавтодор» Олександра Густєлєва.

У березні 2017 «Київавтодор» оголосив тендер на 37 млн грн, на закупівлю послуг з нанесення дорожньої розмітки. В торгах взяли участь два підприємства: КП «ШЕУ Деснянського району Києва» і «Дорбудрезерв-Україна». Виграли комунальники, і у травні «Київавтодор» уклав з ними два договори – на 20,37 млн грн і на 16,59 млн грн (за два лоти тендеру). Слідство встановило, що деснянські, а оболонські шляховики наносили дорожню розмітку за вказівкою Олега Куликова. У той же час офіційний підрядник «ШЕУ Деснянського району Києва» перевів частину отриманих коштів ТОВ «Колор С.І.М.», яке значилось субпідрядником, яке згодом направило кошти «Дорбудрезерв-Україна». У період з червня по серпень 2017 року було перераховано та переведено в готівку 11,4 млн грн.

Національна поліція відкрила справу у вересні, та вже були проведені обшуки та вилучення документів на підприємствах. На даний момент, учасників схеми підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button