Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Виставка є результатом мультидисциплінарного дослідження культури, урбаністики й ідентичності шести міст Донецької та Луганської областей: Лисичанськ, Бахмут, Покровськ, Сєвєродонецьк, Костянтинівка, Добропілля.

Дослідження проводилося командою «Метамісто: Схід» з грудня 2016 до листопаду 2017 року. У свою чергу, урбаністичне вивчення провела команда Urban Curators, а представники «Конгресу активістів культури» збирали дані про стан сучасної культури.

Formografia Design Studiо, за участі місцевих активістів створювала нові архітектурні форми в містах. Куратор Олександр Михед разом із митцями досліджували історію та ідентичність міст, та на основі цього створювали художні інтервенції.

Виставка «Uтопія: трансформації українського Сходу» це пост-рефлексія проекту, а також спроба уявити, як у реальному просторі співіснуватимуть складники проекту. Відкриття виставки відбудеться 8 лютого о 19:00.

Спеціально для виставки художники Сергій Грех, Костянтин Зоркін, Єжи Коноп’є, Віталій Кохан та Сергій Радкевич створили нові роботи, що розвивають ідеї, віднайдені в містах. Також експонується добірка робіт українського фотографа Марка Залізняка, зібрана з фондів Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г. С. Пшеничного та особистої колекції Володимира Гавщука, автора єдиної на сьогодні книжки про Залізняка.

Виставку створено за фінансової підтримки проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», яка здійснюється Pact в Україні, та проекту «Зміцнення громадської довіри (UCBI та UCBI II)», що фінансуються Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).


Місце: IZONE

Адреса: Вул. Набережно-Лугова, 8

Дата: 8 лютого – 11 березня 2018 (без вихідних)

Час: 12:00 – 20:00

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button