Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала проект створення музею на Поштовій площі.

hromadske.ua

На засіданні земельної комісії Київради розглядали питання збереження розкопок і створення музею на Поштовій площі. Члени комісії підтримали ініціювання припинення договору з інвестором будівництва підземного ТРЦ на Поштовій Площі ТОВ «Хенсфорд-Україна» та прийняття об’єкту незавершеного будівництва до комунальної власності Києва, повідомляє прес-служба «Об’єднання «Самопоміч».

«Компроміс з так званим інвестором – ганебна ідея. На наш погляд, компроміс з інвестором призведе до того, що під музей виділять 100-200 метрів, і він стане, пробачте, “філіальчиком” музею історії Києва. Якусь частину артефактів розмістять під склом, і це вкотре нагадуватиме, що у нас є традиція ігнорувати історію столиці і країни. Ми вважаємо, що місто повинне бути власником цього музею, місто має бути інвестором в цьому проекті. Якщо столиця буде мати волю, знайдуться інвестори, які допоможуть зробити нам повноцінний музей», –  зазначив автор проекту рішення, голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді, Сергій Гусовський.

Також пропонується передача об’єкту у постійне користування Музею історії міста Києва, а також укладання угоди з Державним підприємством «Центр археології Києва Інституту археології НАН України» про продовження виконання археологічних робіт і проведення відкритого міжнародного конкурсу на найкращий проект майбутнього музею.

Нагадаємо, 26 грудня на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань власності депутати одноголосно підтримали проект рішення «Про забезпечення збереження пам’ятки археології місцевого значення та розміщення музею на ділянці прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (ХІ-ХІХст.) на Поштовій площі в місті Києві».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button