Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Найбільше грошей йде на транспорт.

Згідно з даними соціологічного дослідження туристичних потоків до міста Києва, в середньому іноземці витрачають в Києві $150 на добу, в той час як українці — приблизно $50. Такий показник можна пояснити тим, що іноземці проживають переважно в готелях чи хостелах, в той час як українці мешкають у друзів чи родичів. Дослідження опублікував на своїй сторінці Facebook керівник Управління туризму КМДА Антон Тараненко.

Щодо гендерного питання: до столиці подорожують переважно чоловіки-іноземці, їхня частка складає 70,1%. Найбільше іноземних туристів приїжджає з Європи, на другому місці Азія. Проте, говорячи про внутрішній туризм, вирушають у подорож переважно жінки – 57,2%. Зазвичай туристи планують подорожі самостійно, рідше звертаються до друзів чи родичів та майже не користуються послугами туристичних фірм, аби потрапити в столицю України.

Найпопулярніші причини приїзду до столиці, окрім туризму, — відрядження, відвідування друзів, участь у заходах (конференції, навчання, спорт). Іноземці зазвичай перебувають в столиці від 4 до 7 днів (48%), українці затримуються в Києві лише 1-3 дні (59,1%). Варто зауважити, що іноземці харчуються переважно в ресторанах(48,2%), у той час як лише 6,2% українців обирають цей варіант. Всіх туристів найбільше цікавлять у Києві історичні та архітектурні пам’ятки.

Додамо, соціологічне дослідження зроблене Управлінням туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації наприкінці 2017 року. Було опитано понад 1000 респондентів.

Нагадаємо, столиця України посідає 521 місце згідно з базою даних вартості життя у містах Numbeo. Таким чином, Київ — одне з найдешевших міст у світі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button