Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Департамент міського благоустрою звільнив прохід до Дніпровської набережної. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив громадський активіст Віктор Загорулько.

Фото — Віктор Загорулько

«Паркан на набережній Дніпра, який незаконно встановив ЖК Ріверстоун, демонтовано співробітниками Департаменту міського благоустрою. Приходьте прогулятися», — написав він.

Про цей паркан почали говорити ще на початку 2017 року. Огорожу на Дніпровській набережній встановив забудовник житлового комплексу «RiverStone». На своєму сайті девелопер обіцяв майбутнім власникам квартир власну закриту територію, на яку ніхто не зазіхатиме.

«В’їзд на прибудинкову територію комплексу закритий для сторонніх і перебуває під цілодобовою охороною — тут розташовані набережна, парк, дитячі та спортивні майданчики, прогулянкові зони», — так заохочували інвесторів у компанії.

Натомість громадські активісти, які протестували проти такого рішення забудовника, підкреслювали, що за документами цей паркан вважається будівельним, тому і стояти тут він міг лише під час зведення комплексу.

Фото — texty.org.ua

Втім, вимога відкрити прохід на набережну не знайшла відгуку серед інвесторів новобудов. «Ця набережна зведена за гроші інвесторів, обслуговування також на їхніх плечах! Яка взагалі може йти мова про відкритий доступ? Це все знищать за місяць!», — обурюються на форумі житлового комплексу.

«Щоб не відповідати окремо всім обуреним мешканцям Ріверстоуну – ніхто не претендує на вашу прибудинкову територію, лавочки та парк… залиште, будь ласка, вашим сусідам 3 метри набережної для прогулянок – і все, ви за парканом, люди гуляють берегом, всі задоволені», — пояснює Загорулько.

Нагадаємо, що «Хмарочос» вже писав, чому обносити парканом житлові будинки — це погана ідея для комфортного проживання у місті.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button