Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23568 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На офіційному сайті «Картки киянина» компанія UNIT запустила відкриту реєстрацію, яка дає змогу усім мешканцям столиці користуватися деякими корисними сервісами, не маючи фізичної карти.

kyivcard.com.ua

Після реєстрації на сайті, кияни матимуть змогу он-лайн сплатити комунальні послуги, оформити страховку за допомогою агрегатора страхування, поповнити рахунок мобільного телефона, придбати квитки, сплатити за інтернет-послуги, а також записатися на прийом до лікаря, чиновника чи написати скаргу.

Щоб користуватись карткою без її наявності, під час реєстрації необхідно обрати пункт «У мене немає «Картки киянина»», зазначити свій номер телефону, електронну пошту і створити пароль.

Серед доступних модулів, на даний момент: медицина, транспорт, освіта, торгівля, сервіс комунальних платежів, адміністративні послуги, культура, страхування та сплата послуг.

Проте, не всі функції «Картки киянина» будуть доступними в режимі відкритої реєстрації. Сервісами, для отримання яких потрібна ідентифікація особи користувача, можна скористатися лише за наявності фізичної картки. Зокрема, створення чи голосування за петицію, участь в ініціативі «Громадський проект» та інші.

Додамо, компанія UNIT – це українська ІТ-компанія, розробник та інвестор «Картки киянина». Замовником проекту є Київська міська державна адміністрація. «Картка киянина» – соціальний проект столиці, який був запроваджений у 2012 році. Це повноцінна банківська карта, яка автоматизує та впорядковує механізм надання пільг, їхній облік та адресність.

Нагадаємо, що КМДА у квітні 2018 року планує запустити в столиці єдиний електронний квиток. Таким чином, «Картку киянина» можна буде використовувати як цифровий проїзний не лише в метро, міській електричці, швидкісному трамваї, але й в інших видах наземного муніципального транспорту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button