Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Хмарочос»  зібрав підбірку останніх популярних інтернет-мемів, адже це важлива складова молодіжної міської культури сьогодення.

Мем з вигаданим діалогом, у якому людей просять сказати щось неіснуючою мовою набув популярності на початку 2018 року. Його першоджерело – роман американського письменника Кена Кізі «Інколи нестримно хочеться». Сенс жарту полягає у висміюванні стереотипів про людей певних професій, жителів окремих регіонів, тощо.

– Ти хто?
– Журналіст «Хмарочоса».
– А скажи щось по-хмарочоськи?
– Меми мутяться, нелегальні каплички трусяться.

Наступний мем спочатку мав політичний підтекст. Це – картинка, на якій зображений хлопець, що відмовляється від сексу через принципи: «Заходиш до неї, бачиш портрет Путіна, Трампа чи Кім Чен Ина – і вечір зіпсований».

Картинка з назвою «Thai Political Crisis Breakup» з’явилася на початку грудня – в оригіналіній версії на комоді дівчини стояла фотографія опозиційного лідера Тайланду Сутхепа Таугсубана. Звісно, фантазія інтернет-користувачів на цьому не вичерпалась, дісталося навіть українській літературі.

«Уганда наклз» стали одночасно надзвичайно популярними та суперечливими. Під цією назвою найчастіше мають на увазі аватар у VRChat. І він має аж надто довгу історію, як для жарту в інтернеті. Наклз, персонаж ігор про їжака Соніка, пережив кілька художніх трансформацій та врешті був доданий до чату як ігровий аватар. Разом з тим, гравці, що його використовують, найчастіше мають на меті роздратувати інших учасників характерними звуками шипіння та повторенням окремих фраз з виразним африканським акцентом. Найпопулярніші з них – «Do you know the way?» («Ви знаєте дорогу?»)  і  «Why are you running?» («Чому ви біжите?»). Фактично, використання цього образу стало новим видом тролінгу в інтернеті. Частина користувачів також вважає цей мем расистським.

Ще один класичний мем – картинка з хлопчиком з трубою, що переслідує дівчинку. Вона з’явилася наприкінці січня цього року. Мем ілюструє нав’язливість певних речей та людей, що аж надто люблять говорити про своє хобі.

Усі знають: в Інтернеті обожнюють котиків, чи, як то кажуть, «кісулькенів». Спочатку цим словом підписували фотографії улюбленців, зняті через лупу. Фраза «хм, це ж кісулькен» означала, що людина виявила свого кота. Проте сьогодні більш поширеним є написання «кесулькен», і його використовують просто як синонім слова «кіт», його зменшено-пестливий аналог.

Дивним трендом можна також вважати поширення в англомовному Youtube роликів, у яких люди їдять капсули для прання Tide (іноді жартівливо,а іноді й справді їх відкусуючи), які нагадують окремим користувачам інтернету желейні цукерки. Часом у таких відео капсулам знаходять додаткові «креативні» застосування: їх смажать, варять або намагаються курити. 17 січня Youtube пообіцяв видалити усі ролики з подібним змістом, адже вони пропагують дії, які можуть нашкодити здоров’ю. Попри це відео все ще є в мережі.

Разом з тим, окремі заклади у США підхопили тренд та почали готувати піцу або пончики зі впізнаваною символікою прального порошку.

У вівторок 6 лютого популярності у Twitter набув хештег #getmehotin4words, що можна перекласти як «”заведи” мене з чотирьох слів». У таких постах люди коротко описують бажані для них речі. Для прикладу, редакція «Хмарочосу» могла б запостити під цим тегом «жодних пробок у Києві» або «усі незаконні забудови знесені».

Хлопець на ім’я Райан став героєм численних мемів після випадку на Halftime show, концерті, який відбувається після завершення першої половини Super Bowl – фінальної гри сезону з американського футболу у США. Під час виступу Джастіна Тімберлейка йому пощастило бути поруч зі співаком, і поки інші люди навколо раділи та підспівували –  Райан дивився в мобільний телефон. Пізніше хлопець розповів, що намагався ввімкнути телефон, щоб сфотографуватися з зіркою. Та це вже не могло завадити мему поширюватися – жартують в основному про те, що могло настільки сильно відволікти хлопця від концерту.

Звісно, однією з найбільш обговорюваних подій цього тижня став запуск ракети Falcon Heavy. Американська компанія SpaceX, яку очолює Ілон Маск, здійснила успішний перший запуск найпотужнішого сучасного ракетоносія. Для перевірки її справності у космос доставили вельми специфічний вантаж – вишневий Tesla Roadster. За кермом автомобіля сидить манекен на ім’я Starman, а у колонках грає пісня Девіда Боуі «Life on Mars?». Відео трансляцію польоту можна було спостерігати протягом доби після запуску. Це дозволило зробити чимало фантастичних кадрів. Нарівні із захопленими постами у соцмережах почали ширитися численні фотожаби.

Син маминої подруги – ідеальний взірець для наслідування. Він успішний учень, спортсмен, сім’янин, бізнесмен, філантроп і просто гордість батьків. Та головне, його постійно ставлять тобі у приклад. Саме таку ідеалізацію та недоречні порівняння висміюють у соцмережах. Насправді, мем не новий: подібні жарти можна зустріти ще у збірниках анекдотів. В інтернеті про нього періодично згадують з 2010. Нещодавно цей образ знов набув популярності. Певно, таки близька тема для багатьох. Сьогодні жарти про сина маминої подруги поєднують з іншими популярними мемами.

    Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
    | Хто ми такі?

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button