Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Але він буде розбірним, щоб його можна було прибирати під час парадів.

В рамках зустрічі у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА щодо велосипедної та пішохдної інфраструктури, було погоджено текст розпорядження КМДА щодо встановлення острівців безпеки в Києві, зокрема біля столичного ЦУМу на вул. Хрещатик, 38.

Фото: прес-служба КМДА

Під час наради розглядали питання проекту громадського бюджету Києва «Острівці безпеки», що передбачають встановлення чотирьох острівців у різних районах столиці. В КМДА попередньо погодили текст розпорядження, згідно з яким муніципалітет пішов на компроміс з авторами проекту та погодився встановити розбірний острівець безпеки на Хрещатику.

Як зазначає один з авторів проекту Вадим Денисенко, острівець повинен мати опцію швидкого демонтажу в разі проходження на вулиці парадів. Окрім цього, присутні на нараді, включно з директором Департаменту транспортної інфраструктури, переконані, що наземний перехід через Хрещатик повинен стати постійним (зараз у нього тимчасовий статус). Виконавцем проекту обрано Центр організації та безпеки дорожнього руху м. Києва.

Також було прийнято рішення не переміщувати перехід через вул. Грушевського. Попередньо розглядався варіант перенести наземний перехід ближче до стадіону «Динамо» і трасувати його через меморіал загиблому під час Майдану Михайлу Жізневському.

Додамо, що проект «Острівці безпеки» передбачав побудову чотирьох острівців безпеки:

  • Хрещатик 38 (регульований перехід через біля ЦУМа);
  • Маршала Гречка 14 (нерегульований перехід);
  • Маршала Гречка 8 (нерегульований перехід);
  • Грушевського 1/2 (Нерегульований перехід біля Парламентської бібліотеки).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button