Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23555 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Львівелектротранс» закупить 30 берлінських трамваїв «Татра».

epravda.com.ua

Як зазначив директор комунального підприємства «Львівелектротранс» Олег Береза, закупівлю старих трамваїв планують за кредитні кошти і за гроші міського бюджету. Трамваї обійдуться Львову у 800 тисяч євро. Терміни закупівлі поки не оголошуються, проте Береза повідомив, що німецькі трамваї почнуть курсувати у Львові вже в цьому році, повідомляє ресурс ЦТС.

З огляду на те, що трамвайні системи Львова та Берліну мають різну ширину колії (1000 і 1435 мм відповідно), на німецьких трамваях доведеться замінити колісні візки. Адаптація одного вагона до львівської колії коштуватиме приблизно 300 тис. гривень, а доставка до Львова – 5-8 тисяч євро, розповів речник Львівелетротрансу Іван Бондар ресурсу Tvoemisto.tv.

Трамваї «Татра» пройшли капітальний ремонт, і зараз знаходяться в хорошому стані. Згідно з інформацією на сайті transphoto.ru, у Берлін трамваї виробника Tatra закуповували приблизно з 1980 по 1990 роки, а модернізацію вони проходили з 1994 по 1997 роки.

Додамо, що у 2018 році ЛКП «Львівелектротранс» планує закупити 50 вживаних трамваїв із Європи, з яких 30 із Берліна, решту 20 – з інших міст. Крім цього, комунальне підприємство планує придбати ще 10 нових трамваїв по типу «Електрон» за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button