Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіонбуд України) планує переглянути норму щодо обов’язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових будинках.

razinskiy.com

Як зазначили у прес-службі заступника міністра Мінрегіонбуду України Лева Парцхаладзе, було проведено опитування громадської думки щодо доцільності використання сміттєпроводів у будинках. 92% опитуваних проголосували проти сміттєпроводів і за роздільний збір сміття, інші 8% все ще не готові відмовитися від цієї норми.

«Сьогодні у сміттєпроводи викидається усе, що завгодно, чистка проводиться нерегулярно, від цього постійний жахливий запах та бруд. Зараз, оновлюючи ДБН, ми пропонуємо переглянути цю застарілу норму», – розповідає Парцхаладзе, повідомляє агентство Укрінформ.

Заступник міністра додав, що в більшості країн Європи від цієї практики давно відмовились та заборонили. «На противагу цьому успішно діє роздільний збір сміття. Впевнений, поки у наших будинках функціонують сміттєпроводи, в Україні не буде відповідального відношення до відходів і система сортування не запрацює», – говорить Лев Парцхаладзе.

Додамо, що у 2018 році планується оновити та затвердити ще 16 будівельних норм. Вони стосуватимуться вимог щодо проектування фундаментів, фасадів будівель та споруд, інженерних систем, планування та забудови територій, доступності будівель та споруд для людей з інвалідністю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button