Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Арт-студія «VRV-design» оприлюднила фотографії, на яких змодельовано вигляд майбутнього ТРЦ Ocean Mall.

На сайті макетної майстерні зазначають, що виготовляють такі моделі згідно із проектною документацією, наданою замовником. У числі макетів, змодельованих компанією — житлові комплекси у Києві («Нивки Парк») та Київській області («Озерний гай» у Гатному, «Атлант» у Коцюбинському та «Форесттаун» у Бучі).

Як вже писав «Хмарочос», у 2017 році девелоперська компанія Mandarin Plaza, яка зводить торгівельно-розважальний центр Ocean Mall поруч з будівлею Інституту науково-технічної та економічної інформації («тарілкою»), отримала останню в оренду на 49 років. Натомість, компанія забов’язалася провести у ній капітальний ремонт й оновити всі застарілі інженерні комунікації.

Згодом директор Малої академії наук Оксен Лісовий запевняв, що під час реконструкції оригінальний вигляд невизнаної пам’ятки радянського модернізму буде збережено, а всі приміщення, орендовані компанією, матимуть лише культурно-освітнє призначення — зокрема, у висотній частині комплексу планувалося облаштувати Музей науки. Натомість захисники «тарілки» — громадські активісти, архітектори, автор оригінального проекту будівлі Флоріан Юр’єв — наполягали виключно на її реставрації. Втім, проект «інтеграції» будівлі у майбутній ТРЦ девелоперська компанія так нікому й не продемонструвала, а нещодавно в інститутській 16-поверхівці почали знімати вікна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button