Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Громадська організація «Екодія» звернулась до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за роз’ясненням, коли запрацює Закон України про відеофіксацію.

В інформаційному запиті активісти просять міністра відповісти на такі питання:

  • Що зроблено та які подальші кроки для запуску автоматичної фото- та відеофіксації?
  • Який кінцевий термін впровадження закону про відеофіксацію?
  • Чи знайдено інвесторів на технічне забезпечення та закупку камер відеофіксації?

Екодія в рамках кампанії #Звільни смугу займається питаннями зменшення впливу автотранспорту на довкілля, запобігання зміні клімату та підвищення привабливості громадського транспорту серед населення. Сьогодні в Києві є 19 смуг, що призначені для руху автобусів, тролейбусів, маршрутних таксі. Всупереч закону ними користуються водії приватних авто. Тому громадський транспорт не може безперешкодно рухатися та дотримуватися графіку роботи. Впровадження автоматичної фото- та відеофіксації, накладання штрафів за порушення спонукатиме водіїв не рухатись смугами для громадського транспорту.

Нагадаємо, 8 серпня 2015 року вступив в силу Закон України про відеофіксацію. Щоб він запрацював, 11 листопада 2017 року Кабмін прийняв постанову №833. Вона зобов’язує МВС протягом 3 місяців затвердити вимоги функціонування фото- та відеофіксації, процедуру накладання штрафів. Уже пройшло майже 4 місяці, але Міністерство внутрішніх справ досі не повідомило про результати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button