Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Садиба мера столиці Віталія Кличка, яка розташована у Вишгородському районі поблизу села Лютіж, займає кілька соток прибережної зони. Будівлі порушують водний та земельні кодекси України. Проте Кличко порушення заперечує.

dailymotion.com

Як стало відомо з сюжету програми «Гроші», садиба Кличка огороджена парканом, який незаконно займає берегову лінію. Обгороджена ділянка займає площу майже 10 га лісу.

Мер Києва придбав цю ділянку у 2011 році. На її території розташовані 15 споруд: будинок на 780 кв. м, гостьовий будинок, баня, будинок для персоналу, будиночок для охорони, споруди на березі та інші.

Як зазначив екс-заступник головного архітектора Києва Віктор Глеба, «в оренду здали воду», оскільки декілька капітальних споруд знаходяться в береговій зоні. У свою чергу капітальне будівництво ближче, ніж 100 метрів від води, порушує законодавство.

Коли журналісти намагались поставити меру питання про будинок в Лютежі, він сказав, що паркан на прибережній зоні був збудований до купівлі ним цієї ділянки. Коли паркан буде знесено, мер не повідомив.

Додамо, що ділянка в 10 га за інформацією Держслужби з питань геодезії, знаходиться в суборенді у Василя Віталійовича Мельника. Його тезка у 2014 році був головою Вишгородської районної державної адміністрації Київської області. Орендує цю ділянку Василь Мельник у ТОВ «Вишгородселбуд» яке раніше було пов’язано з колишнім заступником Кличка, а нині главою ДП «МА» Бориспіль» Павлом Рябкіним. За документами, будинок на ділянці майже 800 кв. м належить Наталії Єгоровій, дружині Віталія Кличка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button