Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23606 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

8 березня представниці найбільшої феміністичної спільноти України вийдуть на Марш Жінок окремою колоною, а пізніше проведуть власний мітинг.

фото з маршу 2017 року

Учасниці Facebook-спільнот ФемінзмУА, FemUA Nordic Model та Резистанта приєднуються до маршу, який почнеться на Софіївській площі в Києві о 13:00, в знак солідарності з тими, хто святкує день боротьби жінок за свої права. Феміністки вийдуть з гаслами «Проституція – це оплачене зґвалтування!», «Ні – легалізації насильства над жінками, так – Шведській моделі криміналізації покупців та захисту жінок!», та іншими.

Участь в марші лобістів проституції, просування організаторами Маршу Жінок ідей легалізації чи декриміналізації сутенерства учасниці вважають ганебним та неприпустимим для України явищем. Засновниця ФемінізмУА Марія Дмитрієва прокоментувала, що фемінізм від самого свого зародження був рухом за свободу жінок від приниження, знелюднення, експлуатації, в тому числі і сексуальної, і вже 200 років феміністки борються за те, аби в жінок не було потреби наражати себе на фізичне, сексуальне та психологічне насильство, якими є проституція. Вона переконана, що використання і перекручення феміністських гасел і цілей для просування легалізації проституції – це не те, з чим жіночому рухові України варто миритися задля хибно витлумачених ідей жіночої солідарності.

Акція, яку проведуть феміністки пізніше, буде стосуватись Шведської моделі боротьби з проституцією та торгівлею людьми – єдиної правової концепції, яка довела свою ефективність в зменшенні обсягів сексуального рабства в світі. Учасниці закликають прислухатись до рекомендацій ООН та Ради Європи і запровадити криміналізацію купівлі сексу як найефективніший інструмент протидії торгівлі людьми. Феміністки, серед яких жінки різних професій, віку та політичних поглядів, погоджуються з висновками Європарламенту, що проституція не може бути визнана легітимним бізнесом хоча б тому, що вона суперечить фундаментальнім правам людини та принципу гендерної рівності, а нормалізація проституції чи торгівлі людьми або будь-яка їх легалізація є узаконенням сексуального рабства та гендерної нерівності для жінок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button