Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Цьогоріч Прітцкерівську премію, якою нагороджуються архітектори й архітектурні бюро, отримав Балкрішна Доші – архітектор з Індії.

фото: archdaily

Як відзначило журі, Доші майстерно поєднує індійську традицію в архітектурі з префаб технологіями й локальним виробництвом.

Балкрішна Доші є практиком понад 70 років. Він навчався і працював разом з Ле Корбюзьє і Луїсом Каном (один з авторів містобудівного плану Філадельфії). «Мої роботи – це продовження мого життя, моєї філософії й мрій, спроба створити скарбницю архітектурну духу. Я завдячую цю престижну нагороду своєму гуру Ле Корбюзьє. Його вчення привело мене до питань ідентичності й змусило враховувати регіональні традиції, щоб створювати стійке середовище для існування» – прокоментував архітектор.

Доші був народжений в Індії у 1927 році, де в рік отримання країною незалежності почав вивчати архітектуру. Далі був період життя у Лондоні після якого архітектор переїхав до Франції, де працював під керівництвом Ле Корбюзьє, а потім – в Індії. Серед його робіт: вдосконалення плану міста Чандігарх, будівля Ассоціації власників млинів та вілла Шодхан у місті Ахмедабад під керівництвом Ле Корбюзьє. Також разом з Луїсом Каном він розробляв проект Індійського інституту менеджменту у тому ж Ахмедабаді.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button