Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Сталінську будівлю ліцею №142 рекомендують знести або суттєво реконструювати.

Фото: Сегодня

Посеред навчального року в Києві закрили навчальний заклад. Учнів столичного ліцею №142, який знаходиться поряд зі станцією метро «Політехнічний інститут». Про це повідомляють батьки школярів у Facebook: «Ліцей №142 було визнано аварійним і рішенням комісії від 9 березня 2018 закрито. Дітей перевели на дистанційне навчання, а фактично викинуто на вулицю. А вчителі мають налаштовувати процес, перебуваючи в аварійній споруді. Станом на сьогодні, приміщення, де діти можуть продовжити навчальний процес, немає. Термінів завершення реконструкції теж немає. Коштів на реконструкцію теж немає. Листи у відповідні інстанції написані, але ми чудово розуміємо, що це будуть чергові відписки. Є опасіння, що комусь приглянулась будівля, розташована на метро КПІ».

Попередили батьків про закриття ліцею дев’ятого березня. Батьки учнів вважають, що якщо почнеться ремонт, то він закінчиться знесенням будинку. За їх словами, в понеділок о 17:00 в ліцеї збереться спеціальна комісія за участю представників райвно, департаменту освіти КМДА, керівництва школи та депутатів Київради.

Дослідник архітектури Семен Широчин відзначає, що будівля є однією з перших типових шкіл у Києві, а проект розроблявся архітектором Еммануїлом Коднером. Всього в столиці було збудовано три таких школи, а одну вже знесли. Будівлю ліцею звели у 1936 році.

Читайте також: Киевские школы межвоенного периода: история и архитектура

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button