Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Пільги будуть надаватися або в безготівковій або готівковій формі.

Фото: politeka.net

Про це написав на своїй сторінці у Facebook віце-прем’єр-міністр Павло Розенко. Так, за його словами, рішення про монетизацію пільг буде приймати виключно місцевий орган влади. Зважаючи на те, що пільги на транспорт зараз фінансуються з місцевих бюджетів Кабінет Міністрів надав право саме місцевим органам вирішувати питання безготівкова/монетизована форма пільг.

Крім того, лише коли місцева рада прийме рішення про «монетизацію» вступає в дію і «Порядок надання пільг у готівковій формі…» який вчора був схвалений Урядом.

Також немає жодних обмежень щодо 30 поїздок в місяць. Це мінімальна соціальна норма, гарантія, пише віце-прем’єр. Нижче неї місцевий орган влади не має право розраховувати монетизовану виплату пільговику. Тобто органам місцевого самоврядування надано право встановлювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків, але не меншу ніж мінімальна соціальна норма. Якщо міcцева рада ухвалить рішення про монетизацію пільг, вона повинна встановити і відповідні соціальні нормативи.

Нагадаємо, вчора Уряд затвердив можливість введення адресних виплат замість безкоштовного проїзду в громадському транспорті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button