Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 57 днів. За цей час ми опублікували 24487 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Токіо планують до 2041 року збудувати дерев’яний 70-поверховий хмарочос.

фото: theguardian.com

Компанія Sumitomo Forestry, яка займається переробкою дерева та будівництвом дерев’яного житла, пропонує збудувати будівлю висотою 350 метрів. Всього будинок матиме 70 поверхів, які будуть використані під офіси та магазини.

Хмарочос буде переважно з дерева. Лише такі елементи конструкції, як внутрішня частина колон, балки й кронштейни, будуть виготовлені зі сталі. Загалом для будівництва знадобиться 185 тисяч кубічних метрів деревини. Загальну вартість оцінюють в 4,02 млрд доларів США. Проте Sumitomo Forestry зазначила, що вартість може бути знижена за рахунок технологічних розробок, які з’являться в період будівництва.

Уряд Японії заохочує будівництво дерев’яних будівель. В 2010 році був прийнятий закон, який вимагає використовувати дерево для будівництва громадських просторів.

фото: theguardian.com

Дах хмарочосу перетворять на сад, а на балконах висадять зелень. Автори вважають, що такі проекти допомагають зробити міста більш екологічно безпечними.

Зараз найвищою дерев’яною будівлею у світі є студентський гуртожиток у Ванкувері висотою 53 метри.

Раніше «Хмарочос» писав, що у Торонто планують звести 18-поверховий дерев’яний будинок. Також ми розповідали про те, як у Швеції зводять екологічне житло з відновлювальних матеріалів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button