Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Чернігові місцеві вийшли на протест проти відкриття приватної клініки, у якій мають обслуговуватися наркозалежні та ВІЛ-позитивні.

Про це повідомляє місцевий телеканал Garmata.tv. Причиною невдоволення стало те, що у медустанові на рівні з усіма іншими пацієнтами зможуть отримувати послуги ВІЛ-позитивні та наркозалежні. Відкриття клініки ініціювала організація «Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ».

Місцеві мешканці вимагають перенести медзаклад з центру міста за його межі. Як повідомила очільниця Чернігівського обласного відділення мережі «ЛЖВ» Анжела Мойсеєнко, протестуючі погрожують спалити заклад. Також місцеві вимагають, щоб у цій лікарні не було спеціаліста-нарколога, який би видавав наркозалежним препарати замісної підтримуючої терапії.

«Ви зрозумійте, тут поряд дитячий садочок, тут ходять наші діти, це центр міста», – аргументують своє обурення місцеві жителі.

Мережа «ЛЖВ» має ліцензію на надання медичних послуг, тому відмовлятися від відкриття клініки не планує, повідомляє «Українська правда». Але згідно із законодавством медзаклади не можуть відмовляти у медобслуговуванні людям із ВІЛ-позитивним статусом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button