Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23547 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Натомість пропонують користуватись підземними гаражами та залишати авто на парковці біля дороги.

«Сьогодні наші житлові двори перенасичені хаотично запаркованими автівками, що не тільки псує зовнішній вигляд, але і несе загрозу для безпеки життя людей через загазованість повітря та блокування проїздів пожежної та іншої спецтехніки у разі надзвичайних ситуацій», – так коментує зміни у ДБН заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Лев Парцхаладзе.

У новій редакції документу «Планування і забудова територій» пропонується заборонити передбачати паркувальні місця всередині житлового кварталу: «Організація місць постійного або тимчасового зберігання засобів автотранспорту всередині кварталу не допускається. Гостьові автостоянки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал. У центральних та історичних районах міст будівництво багатоквартирних будинків необхідно передбачати лише з підземними гаражами».

«Житловий простір повинен використовуватися на благо мешканців будинків – створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон для відпочинку, озеленення всередині кварталів», – вважає Парцхаладзе.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button