Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За проектом, будівлю Печерського торговельного центру мають переробити під багатоповерховий офісний центр.

З травня буде закрито цілодобовий супермаркет «Сільпо на вулиці Омельяновича-Павленка, 4 (колишній Суворова) у Печерському районі Києва. Супермаркет розташовано у будівлі Печерського торговельного центру, щодо якого порушено справу про банкрутство.

«За інформацією працівників цього закладу магазин працюватиме до 1-го травня, а потім ця будівля буде перебудована в чергову багатоповерхівку новим власником… Нам немає, де купувати продукти!» – написав у Facebook депутат Київради Ярослав Діденко.

За його словами, він звернувся до міського голови Віталія Кличка щодо підтримки збереження «Сільпо» та перевірки дозвільної документації на знесення Печерського торговельного центру.

Окрім «Сільпо» у цьому районі практично немає інших великих продуктових магазинів. У будівлі Печерського ТЦ також розташовано банк, офіси, ресторан «У Хромого Пола» тощо.

2007 року департамент містобудування та архітектури Києва затвердив передпроектну пропозицію реконструкції цієї будівлі під торговельно-офісний центр від компанії «Сан-Ремо». Проектом займалась студія Олександра Колеснікова.

Передпроектна пропозиція студії Олександра Колеснікова

В описі проекту йдеться про надбудову додаткових поверхів та нових об’ємів. Крім того, пропонується знести більшу частину сусідньої будівлі «Київміськбуду» на Омельяновича-Павленка, 4/6 та забудувати розташовану перед нею ділянку зі сквером.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button