Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під час художніх резиденцій у готелі Bursa Kyiv житимуть лише художники.

Фото: The Village Україна

12 травня у центрі Києва, на Подолі, відкриється готель Bursa Kyiv, повідомляє The Village Україна.

Комплекс на Костянтинівській, 11, включає не лише готель на 33 номери, але й галерею сучасного мистецтва, кафе, бар, бібліотеку та конференц-залу. Незалежна галерея фінансуватиметься за рахунок готелю. Незабаром тут відкриється виставка Маші Реви.

Комплекс об’єднує чотири будівлі. У будинку 1818 року жив перший головний архітектор Києва Андрій Меленський. На даху розташують бар «1818». Фасад будинку Меленського відновили за знайденими кресленнями. Такий фасад продублювали й на іншій будівлі. Будинку повернули історичний колір та відновили оригінальний вигляд вікон і даху.

Фото: The Village Україна

Дизайном готелю займалося архітектурне бюро Слави Балбека 2B Group. Вінтажні меблі привозили з Франції та Норвегії. Також в оформленні використовували меблі українських виробників. Форму для працівників готелю розробляє дизайнерка Яся Хоменко.

Виконавчий директор Bursa Василь Гроголь називає одним із референсів Bursa Kyiv легендарний нью-йоркський готель «Челсі», де зупинялися або навіть проживали довгий час Дієго Рівера, Фріда Кало, Жан Поль Сартр, Джек Керуак, Мілош Форман, Боб Ділан, Сід Вішез та Енді Воргол.

«Спочатку його побудували як communal housing – будинки для недорогого житла. Згодом “Челсі” викупили і зробили з нього реальний готель. Так вийшло, що там почала жити мистецька тусовка Енді Воргола і Мішеля Баскія. Мені хотілося зробити щось подібне», – каже Гроголь.

Фото: The Village Україна

Назва готелю «Бурса» також відсилає до студентських комун-гуртожитків XVII століття. З 2019 року тут влаштовуватимуть некомерційні художні резиденції, під час яких у готелі селитимуть лише художників

У BURSA буде вісім категорій номерів, від бюжетного Easy Room із двома двоспальними ліжками до номеру Attic із терасою, невеликою сауною та каміном.

Фото: The Village Україна

У кафе «Белый шум» на другому поверсі буде бібліотека, яку наповнюватимуть спільно з «Відкритою бібліотекою», яка діяла у просторі Plivka. Здебільшого це буде література про мистецтво й дизайн, самвидави, зіни, каталоги.

Нагадаємо, що на місці культурного простору на Іллінській планують збудувати офісно-готельний комплекс.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button