Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В основі нової системи 240-літровий резервуар, який поволі віддає дереву воду протягом кількох тижнів.

Фото: Вечірній Київ

На Хрещатику для 10 експериментальних дерев почали встановлювати спеціальну крапельну систему поливу, повідомляє Вечірній Київ.

«Вчора ми перейшли до завершального етапу реалізації проекту Long water. Тепер у лунки експериментальних дерев на Хрещатику, висаджених нашою громадською організацією, вбудована система крапельного поливу!», – повідомив Ігор Добруцький, президент організації Folk Ukraine, яка торік закупила ці десять саджанців.

Минулого року «Київзеленбуд» та Folk Ukraine висадили на Хрещатику 10 дерев різних видів: клен, в’яз, каштан, дуб, горобина, граб, платан, вишня, липа тощо. Киянам запропонують проголосувати за той вид, який вони хочуть бачити на головній вулиці Києва. Два етапи голосування «Обери дерево для Хрещатика» відбудуться з 15 квітня по 15 травня та з 15 вересня по 15 жовтня.

Добруцький заявив в інтерв’ю Укрінформу, що дерева не приживаються на Хрещатику з двох причин.

«По-перше, в лунки потрапляє забагато солі, якою комунальники взимку борються зі снігом, а по-друге – дерева не поливають. І нема можливості зробити автоматичний полив – бо це великі кошти», – розповів він.

Аби вірішити ці проблеми, контейнери із деревами підняли на 45 сантиметрів, а також розробили систему недорогого поливу Long water – резервуар ємністю 240 літрів знаходиться в тому ж контейнері, де й висаджене дерево, і методом крапельного зрошення віддає рослині 8-10 літрів щодня. Одного контейнера вистачить більш як на півмісяця.

Фото: Вечірній Київ

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button