Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Загалом Держслужба з надзвичайних ситуацій подала позови на закриття 16 торговельно-розважальних центрів по всій країні.

Засідання уряду 11 квітня. Фото: Прес-служба ДСНС

Державна служба з надзвичайних ситуацій подала позови про закриття 16 ТРЦ, 18 садочків і шкіл, а також трьох лікарень через порушення пожежної безпеки. Про це заявив голова ДСНС Микола Чечоткін на засіданні уряду 11 квітня.

Зокрема, як пише Укрінформ, Чечоткін згадав київські торгово-розважальні центри «Магелан» і «Дрім Таун».

«По місту Києву із 357 об’єктів, які перевіряються зараз, дев’ять торговельно-розважальних центрів. У “Магелані” і “Дрім Тауні” вже виявлено порушення, що створюють небезпеку», – сказав він.

За його словами, серед поданих до суду об’єктів, де увага питанням безпеки практично не приділяється, і їх пропонується закрити, значаться ТЦ «Альтаїровський» в Одесі, ТЦ «Нікос» та супермаркет «Колібріс» у Рівненській області.

Основними виявленими недоліками у перевірених ТРЦ є незадовільне облаштування шляхів евакуації, відсутність або несправність систем протипожежного оповіщення, відсутність і несправність протипожежного водопостачання, порушення при експлуатації електрообладнання і брак вогнегасників.

Найгірший стан із протипожежною безпекою спостерігався у Донецькій, Сумській і Тернопільській областях, де не виконується понад 60% раніше запропонованих заходів, зазначається у звіті прес-служби ДСНС.

Депутат Дмитро Білоцерковець, колишній директор київського Департаменту благоустрою, зазначив, що результати всіх перевірок ДСНС оприлюднить після 15 травня. Він додав, що його помічники перевірили шляхи евакуації у ТЦ Києва та знайшли порушення в «Алладині», «Піраміді» та «New Way» у Дарницькому районі, «Каравані» і «Plazma» на Оболоні, «Районі» на Троєщині.

Після пожежі у ТЦ «Зимняя вишня» в російському місті Кемерово, що призвела до загибелі 64 людей, співвласник київського «Дрім-тауну» Гарік Корогодський 28 березня провів навчальну пожежу в присутності журналістів. Він також запевняв, що «Дрім Таун» обладнано сучасною спрінклерною системою пожежогасіння, протипожежними шторами та воротами, системою усунення диму, а всі металеві конструкції оброблено протипожежною фарбою.

Нагадаємо, «Хмарочос» відвідав Осean Plaza, ЦУМ, «Квадрат» на Лук’янівці й універмаг «Україна», аби зрозуміти, наскільки безпечно там буде у випадку надзвичайної ситуації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button