Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Благодійний фонд запозичив ідею з фільму «Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі».

Кадр із фільму «Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі»

Співробітникам благодійного фонду Stabilization Support Services не дозволили розмістити в районі залізничного вокзалу Києва три білборди про проблеми пенсіонерів-переселенців, пише «Заборона».

Активісти запозичили ідею з фільму «Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі», в якому головна героїня привертає увагу до бездіяльності поліції за допомогою трьох лаконічних білбордів. Після виходу стрічки цей прийом стали використовувати активісти в усьому світі.

Фонд замовив у компанії «Преміум Медіа Груп», яка займається розміщенням зовнішньої реклами, три білборди із закликом прийняти законопроект №6692. Він передбачає створення механізму виплати пенсій громадянам України, які проживають на тимчасово непідконтрольній території, і врегулювання труднощів з виплатою пенсій переселенцям.

Фото: «Заборона»

Зміст білбордів узгодили і сплатили за комерційною ціною. Але в день запланованого встановлення 7 березня «Преміум Медіа Груп» відмовилися розміщувати три білборди.

«Місто не дозволяє розміщати нам такий сюжет, адже він вводить в оману споживача. Дивлячись на нього, можно припустити, що в країні нікому не платять пенсії, а це не так», – написала представниця компанії Олена Безрека, запропонувавши перефразувати або змінити гасла.

Хто саме «в місті» заборонив білборди, у компанії не повідомили. А незабаром написали, що підвищили вартість замовлення, адже «сюжети не комерційні, а політичні». Вже заплачені за розміщення гроші «Преміум Медіа Груп» відмовилася повертати .

Благодійний фонд подав до Господарського суду Києва позов до «Преміум Медіа Груп» на більш ніж 50 тисяч гривень.

Замість попереднього задуму активісти розмістили на сітілайтах в центрі Києва серію зображень видатних уродженців Донбасу – Василя Стуса, Володимира Сосюри і Анатолія Солов’яненка – з написом «Йому б ви теж не дали пенсiю? Пiдтримай законопроект №6692».

Нагадаємо, два роки тому в рамках боротьби з рекламою комунальники зняли маленьку табличку з назвою адвокатської контори.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button