Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У КМДА розповіли, як переобладнають метро «Святошин» для маломобільних громадян.

Проект оновлення станції «Святошин». Фото tov-tob.livejournal.com

Після завершення капітального ремонту станція метро «Святошин» стане зручною для маломобільних категорій громадян, запевнив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

За його словами, на станції «Святошин» встановлять п’ять ліфтів та підйомну платформу у переході для маломобільних людей. Також замінять двері, облаштують проходи для візків та оновлять систему навігації.

Крім того, на платформі та у вестибюлях станції облаштують тактильну плитку для пасажирів зі слабким зором.

Також на станції та у переходах встановлять камери відеоспостереження. Буде підвищено рівень протипожежного захисту, встановлено енергозберігаюче освітлення, на платформі замінять лавки, а на самій станції – розмежувальні бар’єри та поручні.

«Зараз виконані роботи з демонтажу облицювальних матеріалів та обладнання (плитки на колійних стінах, у вестибюлі та у переході, турнікетів), проводяться підготовчі роботи до монтажу ліфтових шахт», – заявив заступник голови КМДА, додавши, що ремонт буде завершено до вересня.

Проект оновлення станції «Святошин». Фото tov-tob.livejournal.com

Наразі повністю пристосованими для маломобільних груп є 12 із 52 станцій київського метро. Йде проектування рішень щодо перебладнання ще 13 станцій.

«Маємо завдання зробити всі станції такими за наступні три роки», – зазначив начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

Як виглядатиме оновлена станція «Святошин» дивіться у нашому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button