Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія KIMS встановлює пункти збору пакетів по всій Україні.

Пункт збору у Черкасах. Фото: KIMS, Facebook

Мережа хімчисток KIMS закликає здавати поліетиленові пакети у контейнери для збору, які компанія вже встановила у Києві, Одесі та Черкасах. Зібрані пакети передають на утилізацію або переробку, в залежності від якості та характеристик поліетилену.

Перший пілотний пункт запрацював у листопаді 2017 року в Одесі. Протягом першого місяця одесити здали близько 300 кг поліетиленового сміття або 200 тисяч пакетів. До кінця 2018 року розраховують зібрати й утилізувати від 3 до 4 тон пакетів в Одесі.

З 12 березня 10 пунктів прийому поліетиленового сміття відкрились у химчистках KIMS у Києві. Дізнатися про адреси хічисток можна на сайті KIMS. Компанія також домовилася з Київською міською державною адміністрацією про те, що буде організовано збір поліетиленових пакетів на ярмарках, які проходять за підтримки КМДА.

«Подібна соціальна ініціатива могла б стати зразком й для інших компаній, наприклад, у роздрібній торгівлі, для мереж супермаркетів, тощо», – прокоментував представник КМДА Денис Пікалов.

З квітня до проекту долучилися Черкаси. Прес-служба компанії стверджує, що у прийомні пункти черкащани вже принесли 100 кг поліетилену.

Мережа хімчисток має намір відкрити такі ж пункти у Дніпрі, Рівному, Луцьку, Володимирі-Волинському, Миколаєві, Ірпені, Золотоноші, Ковелі, Смілі та Чорноморську.

Засновник компанії Олександр Коган підкреслив, що проект безстроковий: «Спеціальні урни для збору пакетів будуть залишатися в пунктах прийому мережі хімчисток KIMS постійно».

Нагадаємо, 11 квітня на засіданні комітету Київради з питань екологічної політики було узгоджено проект рішення щодо обмеження використання пакетів у магазинах міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button