Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 122 днів. За цей час ми опублікували 24983 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
У ресторані «17.804» готують їжу, яку в Індонезії їдять щодня.
16 квітня поблизу станції метро «Олімпійська» у Києві відкрився перший в Україні ресторан індонезійської кухні «17.804 Indonesian Social Kitchen», повідомляє The Village.
Назва «17.804» відсилає до кількості островів Індонезії. Йдеться про автентичні індонезійські страви, які готує шеф-кухар і співвласник ресторану Еко Коеспрананто. При цьому деякі смаки адаптували під потреби киян, наприклад, обмежили застосування часнику і креветкового соусу.
Співзасновник ресторану Олексій Кікоть, який близько десяти років працював із Коеспрананто в Індонезії та Китаї, зазначає, що йдеться не про високу кухню, а про їжу, яку в Індонезії їдять щодня. Звідси й формат «Social Kitchen». Утім, ціни тут не найнижчі. Кікоть пояснює це тим, що більшість інгредієнтів заклад доставляє з Індонезії та Китаю.
Так, насі-ґоренґ коштує 256 грн. Це смажений рис із куркою, креветками, сатаєм, яйцем та cоусами, який в Індонезії вважається найпопулярнішим стріт-фудом.
Лакса – пряний суп із кокосовим молоком, креветками, рисовою локшиною, соєвими паростками, яйцем, базиліком і пастою з бобів, коштує 218 грн. Молода ягнятина на дерев’яних паличках – сатай – 155 грн. Свіжий тунець для тартару вартістю 165 грн доставляють з Індійського океану.
Ресторан на вулиці Великій Васильківській, 82, розрахований на 50 місць без урахування літньої тераси. В інтер’єрі переважають натуральні матеріали, зокрема, дерево. Фірмовий стиль ресторану розробили Other Land Studio.
Нагадаємо, у березні на вулиці Рейтарській, 9Б відкрилося кафе «Каштан» з ретро-дизайном.
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті