Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 95 днів. За цей час ми опублікували 27409 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У ресторані «17.804» готують їжу, яку в Індонезії їдять щодня.

Насі-ґоренґ. Фото: 17.804 / Facebook

16 квітня поблизу станції метро «Олімпійська» у Києві відкрився перший в Україні ресторан індонезійської кухні «17.804 Indonesian Social Kitchen», повідомляє The Village.

Назва «17.804» відсилає до кількості островів Індонезії. Йдеться про автентичні індонезійські страви, які готує шеф-кухар і співвласник ресторану Еко Коеспрананто. При цьому деякі смаки адаптували під потреби киян, наприклад, обмежили застосування часнику і креветкового соусу.

Фото: 17.804 / Facebook

Співзасновник ресторану Олексій Кікоть, який близько десяти років працював із Коеспрананто в Індонезії та Китаї, зазначає, що йдеться не про високу кухню, а про їжу, яку в Індонезії їдять щодня. Звідси й формат «Social Kitchen». Утім, ціни тут не найнижчі. Кікоть пояснює це тим, що більшість інгредієнтів заклад доставляє з Індонезії та Китаю.

Так, насі-ґоренґ коштує 256 грн. Це смажений рис із куркою, креветками, сатаєм, яйцем та cоусами, який в Індонезії вважається найпопулярнішим стріт-фудом.

Лакса – пряний суп із кокосовим молоком, креветками, рисовою локшиною, соєвими паростками, яйцем, базиліком і пастою з бобів, коштує 218 грн. Молода ягнятина на дерев’яних паличках – сатай – 155 грн. Свіжий тунець для тартару вартістю 165 грн доставляють з Індійського океану.

Ресторан на вулиці Великій Васильківській, 82, розрахований на 50 місць без урахування літньої тераси. В інтер’єрі переважають натуральні матеріали, зокрема, дерево. Фірмовий стиль ресторану розробили Other Land Studio.

Фото: The Village

Нагадаємо, у березні на вулиці Рейтарській, 9Б відкрилося кафе «Каштан» з ретро-дизайном.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button