Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Дослідник радянської архітектури Міхал Муравскі розповість про московський парк «Зарядьє» та варшавський Палац Культури і Науки.

Фото: Центр урбаністичних студій НаУКМА

Центр урбаністичних студій НаУКМА запрошує на відкриту лекцію «Зомбі, мутанти, все-ще-соціалізм: невмирущі урбаністичні форми у Варшаві і Москві», яку читатиме доктор Міхал Муравскі з Лондонського університету.

Муравскі – фахівець з урбаністичної антропології, дослідник архітектури сталінізму, (пост)соціалістичних урбаністичних форм, зв’язків між архітектруою та ідеологією тощо.

На лекції піде мова про те, які архітектурні стилі були характерні для режимів радянського зразка, як ці форми пережили колапс «соціалізму» і мутували за часів «дикого капіталізму».

Зокрема лектор розповість про нещодавно відкритий у Москві парк «Зарядьє», який критики охрестили «Путінським Раєм», та варшавський хмарочос сталінської ери – Палац Культури і Науки.

Подія відбудеться 19 квітня о 18:30 в актовій залі 4-го корпусу НаУКМА – вулиця Іллінська, 9. Муравскі читатиме лекцію англійською мовою без перекладу. Докладніше на сторінці події у Facebook.

Нагадаємо, що лекції з урбаністики й архітектури відбуватимуться на фестивалі CANactions 20-21 квітня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button