Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Депутати Київради стверджують, що тарифи не зміняться – рахунок за вивезення сміття просто надходитиме окремою платіжкою.

Фото: Unsplash

На засіданні 17 квітня Київрада ухвалила рішення, за яким вивезення побутових відходів визначатиметься як окрема комунальна послуга, повідомляє прес-служба міської ради.

Наразі вивезення сміття входить до послуг із утримання будинку і прибудинкової території. Депутати наголошують, що ці послуги у повній мірі не охоплюють збір і вивіз сміття, особливо у приватному секторі та що стосується будівельних відходів.

Депутати Київради запевняють, що тарифна політика при цьому не зміниться – вивезення сміття просто виокремлюється із вартості послуг ЖКГ і приходитиме окремою платіжкою.

«Це є справедливим, оскільки на сьогодні вивезення сміття відбувається в розрахунку кількості мешканців на норму утворення (відходів), тобто розраховується по будинку і потім ділиться на квадратні метри. Відповідно, мешканці житлових будинків сплачують за метри квадратні, а не за фактичне накопичення відходів», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Право на здійснення цієї послуги буде виборюватися на конкурсних засадах. Мешканці будинків укладатимуть прямі договори з виконавцями послуг зі збирання та вивезення відходів.

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні заборонено вивіз сміття на полігони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button