Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Об’єктив «риб’яче око» спостерігатиме за тими, хто не сплатив за проїзд.

Фото: Київпастранс

У Києві запустять смарт-тролейбус із відеоспостереженням, який збере дані про пасажиропотік у місті, повідомляє телеканал «Київ».

Стереокамера на вході тролейбуса фіксує пасажирів, які заходять і виходять. Уже всередині пасажири потраплять у поле зору камери з об’єктивом «риб’яче око», радіус якої охоплює увесь салон. Зазначається, що завдяки цьому у безквиткових пасажирів не буде шансів.

Ще одна камера – на лобовому склі. Вона зможе фіксувати, яка автівка рухається по смузі громадського транспорту або яка машина там припаркована. Завдяки цьому в майбутньому штрафуватимуть водіїв-порушників.

У тролейбусі встановлена онлайн-система з 3G-модемами, яка автоматично відправляє зібрану інформацію в дата-центр і до поліції. Це головна функція камер.

«Якщо, наприклад, йде якась сварка чи є якась надзвичайна подія, (водій) бачить, що відбувається в тролейбусі і може оперативно зв’язатися з диспетчером і повідомити, що потрібно викликати поліцію», – пояснив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Розумний тролейбус курсуватиме Києвом протягом двох тижнів.

Нагадаємо, «Київпастранс» розпочав монтаж валідаторів для безконтактної оплати проїзду в тролейбусах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button