Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Перше місце віддали бельгійській студії OMGEVING.

Проект-переможець. Фото: OMGEVING

В рамках фестиваля CANactions журі закритого конкурсу на розробку концепції розвитку Нового Подолу визначило переможця.

Йдеться про проект громадського простору навколо майбутньої забудови вздовж вулиць Набережно-Хрещатицької та Набережно-Лугової. У конкурсі брали участь п’ять міжнародних компаній.

Ділянка Нового Подолу. Фото: OMGEVING

Перше місце віддали бельгійській студії OMGEVING. Архітектори запропонували максимальне озеленення простору, широкі вулиці та міст для велосипедів і пішоходів через річку.

Проект OMGEVING. Фото: OMGEVING

Решта чотири проекти отримали заохочувальні премії. Архітектурне бюро PROAP із Португалії запропонувало сполучити Старий і Новий Поділ зеленим коридором.

Фото: PROAP

Студія Taylor Cullity Lethlean з Австралії заклала в основу свого проекту текучі лінії.

Фото: Taylor Cullity Lethlean

Проект «Квартал золотого світла» архітекторів OFICINAA з Німеччини.

Фото: OFICINAA

Проект шведської студії FUNKIA:

Фото: FUNKIA

До журі конкурсу увійшли дизайнери, архітектори та мистецтвознавці з США, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Швейцарії та України. Метою конкурсу було заявлено створення комфортного публічного простору, забезпечення безперешкодного доступу до річки Дніпро та приєднання «Нового Подолу» до Старого Подолу.

Також на фестивалі CANactions було представлені нові проекти забудови Подолу, зокрема новий будинок на вулиці Сагайдачного, ЖК Amsterdam на вулиці Костянтинівський та проект району «Новий Поділ».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button