Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

20-21 квітня відбувся архітектурний фестиваль CANactions, де були представлені нові проекти забудови Подолу, зокрема новий будинок на вулиці Сагайдачного, ЖК Amsterdam на вулиці Костянтинівський та проект району «Новий Поділ».

Усі три об’єкти представила девелоперська компанія Saga Development.

«Новий Поділ»

Проект «Нового Подолу» – це забудова промислової зони вздовж вулиці Набережно-Лугової. Він передбачає будівництво житлового кварталу, комерційні та офісні будівлі та створення пішохідної набережної. Район буде складатись з кількох кварталів.

Зображення: prescription

Архітектори стверджують, що враховували доступність жителів до шкіл, дитячих садочків, транспортної інфраструктури. Будинки, за проектом, будуть не вище восьми поверхів.

[vimeo]266062229[/vimeo]

Вантажні крани на березі пропонують залишити, щоб частково зберегти історичний ландшафт.

Зображення: prescription

Район «Новий Поділ» передбачає створення сучасного публічного простору, з амфітеатром, спортивним майданчиком, пішохідними зонами та доступом до води. Для його розробки враховували досвід західноєвропейських міст, стверджують автори.

Зображення: prescription

Будинок на вул. Сагайдачного, 18

Проект будинку SAGA City Space по вулиці Сагайдачного, 18 передбачає створення сучасного коворкінгу, концерт-холу та місць під офіс. Крім того, тут розташується co-living та апартаменти готельного типу.

Зображення: SAGA Development

Перед початком проектування було проведело опитування громадськості, загалом опитали близько 224 респондента, шляхом заповнення анкет та особистого інтерв’ювання.

Зображення: SAGA Development

Загальна площа приміщень у будівлі з апартаментами, ресторанами та кафе, паркінгом, відкритою терасою, холом та магазином сягатиме 7400 кв. м. Висотність фасадної будівлі не буде перевищувати загальний рівень будинків вулиці.

ЖК Amsterdam на Костянтинівській

Новий житловий комплекс під назвою Amsterdam буде розташовано між вулицями Костянтинівською та Кирилівською на місці колишньої промислової зони, в районі Київського шовкового комбінату.

Зображення: buro-o

Комплекс складатиметься з багатьох секцій, розташованих «змійкою», між якими утворюються внтурішні подвір’я. Згідно з рендерами проекту, який отримав «Хмарочос», кількість поверхів у комплексі не перевищуватиме десяти.

Зображення: buro-o

Також читайте інтерв’ю «Хмарочоса» з Йеном Гелом. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button