Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

19 квітня представники націоналістичної організації «С14» розігнали та спалили табір ромів.

Представники організації прогнали ромів з табору на Лисій горі та спалили їхні намети та речі. Про це повідомив координатор організації Сергій Мазур у суботу в Facebook. За словами представника С14, цього тижня плануються також інші рейди проти «незаконних проявів» ромів.

Представник організації «Молодь за мир», яка займається питаннями ромів та бездомних, Євген Савватєєв прокоментував для «Хмарочоса» ситуацію, що сталась напередодні.

Фото: Facebook Сергій Мазур

Він розповів, що познайомився з цими людьми в Голосіївсьому районі, коли побачив дітей на вулиці. Ці роми – вихідці із Закарпаття, приїжджають заробляти гроші в Київ. Тут вони шукають метал. «Там де вони жили, на Лисій горі, біля їх табору було велике сміттєзвалище, там вони копали метал і потім здавали його», – пояснив Євген.

Також він переказав, що після подій мав розмову з ромами з цього табору, в якій вони йому описали події, як акт насилля, що у націоналістів були ножі та пістолети, газові балончики».

Одразу після подій роми поїхали на вокзал, а звідти додому на Закарпаття. Євген стверджує, що там вони живуть в селі і в них є будинок.

Фото: Facebook Сергій Мазур

«Мене обурила реакція на підпал. Хоча це псування майна та розпалювання міжнаціональної ворожнечі, його організатори не приховують свої обличчя, вони постять фотографії в своїх соціальних мережах. Раніше вони були в масках, тепер вони хизуються цим», – пояснив свою позицію щодо врегулювання цієї ситуації Євген.

Фото: Facebook Сергій Мазур

Також він зазначив, що роми йому розповідали, що викликали поліцію, яка на заклики допомогти відповіла: «Краще вам звідси поїхати і добре, що ви живі».

«Я написав заяву, як громадянин, в поліцію, щоб була якась позиція, бо таке враження, наче нічого не сталось. На ромів мають зважати», – прокоментував свої дії Євген

На питання «Хмарочоса», яким чином в Києві мають регулювати такі питання, він розповів про досвід Рима, столиці Італії, який бачив особисто: «Є те, що я бачив, наприклад, у Римі. Там виділили для ромів спеціальну територію, вона огороджена, там не саморобні шалаші, а фургон. Хоча це скромні помешкання, але є дах над головою. Так створюється гетто, але це більш людські умови для життя».

Нагадаємо,що у Києві скасували виставку про те, як і хто руйнує  історичну спадщину міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button