Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Верховна Рада дозволила місцевій владі обмежувати продаж вина і пива на свій розсуд.

Фото: Unsplash

Депутати Київради підготували проект рішення про заборону нічного продажу алкоголю в магазинах. Про це повідомив директор департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець.

23 квітня президент Петро Порошенко підписав законопроект 3149, який надає органам самоврядування повноваження на обмеження продажу алкогольних напоїв, включно з пивом.

Тепер, за словами Білоцерковця, Київрада має всі можливості, аби остаточно обмежити нічний продаж алкоголю в магазинах, на заправках та мережевих торгівельних центрах.

Раніше Київрада вже забороняла продаж алкоголю вночі, та такі обмеження фактично були рекомендацією, адже не передбачалося відповідальності за його порушення. Новий закон передбачає штрафи за його невиконання. Утім, Білоцерковець вважає, що магазини слід не лише штрафувати, але й позбавляти ліцензії за порушення закону.

«У майбутньому буде необхідно вносити правки в цей закон з метою посилення відповідальності, адже штраф, передбачений там, не так лякає порушників так, як імовірність втрати ліцензії», – заявив він.

Депутат також пропонує зробити різні умови і вартість ліцензій на продаж алкоголю для ресторанів/кафе і магазинів.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Київрада заборонила продавати алкоголь в магазинах із 23:00 до 10:00.

У червні 2017 року Господарський суд Києва скасував рішення Київради про заборону продавати алкогольні напої вночі. Це мотивували захистом конкуренції, адже заборона не стосувалася ресторанів та розважальних закладів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button