Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Депутати пропонують закласти кошти на розширення Голосіївського проспекту і скоротити статтю видатків на облаштування пішохідної зони на вулиці Сагайдачного до 150 тисяч гривень.

Фото: Unsplash

26 квітня Київрада розглядатиме зміни до бюджету Києва на 2018 рік. «Хмарочос» розбирався, що депутати пропонують змінити в інфраструктурі міста. Проект змін до бюджету та Програми економічного і соціального розвитку опубліковано на сайті КМДА.

Громадські простори, парки та сквери

Додаткові кошти депутати пропонують закласти на парки і сквери Києва. Зокрема, на благоустрій парку на вулиці Кадетський гай планують виділити 9,3 млн грн, а в змінах до ПЕСР пропонується цю суму збільшити до 15,37 млн грн.

На будівництво парку вздовж проспекту Генерала Ватутіна на Троєщині хочуть виділити 10 млн грн, на будівництво парку «Почайна» – 2,1 млн грн. На реконструкцію парку «Нивки» у ПЕСР пропонується виділити 3 млн грн, а благоустрій парку біля озера Жандарка на Дарниці пропонують провести за 2 млн грн. У чинному бюджеті від 21 грудня на ці зелені зони не передбачалися кошти.

Фінансування другої черги будівельних робіт у парку Кіото пропонується збільшити з 27,6 млн до 50,3 млн грн. Утім, у ПЕСР пропонується цю суму скоригувати до 40,8 млн грн.

6,8 млн грн передбачено у бюджеті-2018 на благоустрій території Труханового острова – цю суму пропонують збільшити до 12,6 млн грн. Окремо на реконструкцію центральної зони острова хочуть виділити 17,5 млн замість 7,5 млн грн. Вартість громадських вбиралень на Трухановому хочуть збільшити з 3 до 8 млн грн. Також 954 тисячі закладено на ремонт дороги через острів.

На відновлення річки Либідь та ремонт очисних споруд хочуть закласти 29 млн грн (зараз у бюджеті виділено 4 млн).

Реконструкцію Пейзажної алеї у змінах до ПЕСР попонується профінансувати на 4 млн грн (зараз закладено 2 млн при загальній вартості проекту 40 млн).

На реконструкцію вулиці Сагайдачного з облаштуванням пішохідної зони, на яку в бюджеті було заплановано 10 млн грн, у пропозиціях Програми розвитку планується виділити лише 150 тисяч грн – на збір даних для початку проектних робіт.

Крім того, у Програмі розвитку заплановано побудувати на Андріївському узвозі туалет за 4,6 млн грн (зараз на нього виділено 125 тисяч).

Транспорт і велоінфраструктура

Передусім депутати пропонують перенести видатки на велоінфраструктуру, на яку у бюджеті було передбачено 50 млн грн. Теперці кошти підуть на будівництво веломаршруту «Троєщина — Європейська площа». Докладніше про фінансування веломаршрутів читайте у цій статті.

Пропонується трохи збільшити фінансування будівництва метро на Виноградар – з 2,5 млрд до 2,6 млрд грн. Загальний бюджет цього проекту оцінюється в більш як 11 млрд грн.

Також у бюджеті Києва цього року закладено 10 млн на будівництво метро до Новобіличів. Загалом проект оцінюється в 4,5 млрд грн. На проект метро на Троєщину цього року хочуть віддати 20 млн грн із необхідних 36,8 млрд.

У змінах до бюджету-2018 пропонують внести 50 млн на ремонт трамвайних колій на Глибочицькій (із необхідних 302 млн).

Депутати також внесли додаткові 2 млн грн на реконструкцію розв’язки на Поштовій площі – у прийнятому бюджеті на цю статтю кошти не були передбачені.

У пропозиціях в рамках Програми розвитку пропонується виділити 111,6 млн грн на ремонт проспекту Бажана та 10,4 млн на ремонт вулиці Кирилівської включно з реконструкцією трамвайних колій (при загальному бюджеті 480 млн).

У Програмі розвитку також ідеться про розширення Голосіївського проспекту. На початок проектних робіт пропонують виділити 500 тисяч грн. «Київавтодор» вже оголосив тендер на розробку цього суперечливого проекту.

На встановлення сенсорного освітлення на на наземних пішохідних переходах хочуть виділити 900 тисяч грн.

Будівництво травмаю в центр (від Старовокзальної до Палацу Спорту) залишили без фінансування. Тут пояснюється чому.

Будівництво та реконструкція комунальних споруд

У бюджеті Києва на 2018 рік передбачено 1 млн грн на будівництво у Деснянському районі сміттєпереробного заводу. Його перейменували на ТЕЦ з виробництва альтернативної енергії.

30 млн грн закладено на будівництво центру захисту тварин на вулиці Автопарковій (біля метро Бориспільська).

285 млн грн коштуватиме ремонт фунікулера (загальний бюджет 305 млн).

50 млн грн на флагшток із прапором України у Музеї Другої світової війни також лишили без змін.

Раніше «Хмарочос» писав, як формується та з чого складається бюджет Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button