Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Народний депутат Дмитро Білоцерковець подав звернення до Міністерства оборони з питанням, в якому стані перебуває будинок Сікорського за адресою Ярославів Вал, 15-б.

Фото: Дмитро Білоцерківець

У своєму зверненні Білоцерковець питає про юридичний статус будинку, судові повноваження стосовно будівлі та про особисту позицію міністра щодо ідеї передати будинок у власність громади міста.

Ця будівля впродовж п’ятнадцяти років належала міжнародному благодійному фонду «Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського». Його діяльність пов’язують з українським політиком Нестором Шуфричем. Увесь цей час фонд не тільки не опікувався пам’яткою історії, але й грубо порушував усі вимоги по нагляду за нею. Це призвело до майже повної руйнації будівлі. Судовий процес із «благодійниками» та процедура повернення будинку забрали майже півтора року. Зараз будинок знаходиться на балансі Міністерства оборони.

Проте, тепер  для реставрації будинку та створення на його місці сучасного музею Сікорського, будівлю потрібно передати у власність міста. Спонсором реконструкції може стати «Sikorsky aircraft», яку в 1923 році заснував авіаконструктор, пише у своїй  Facebook сторінці народний депутат Дмитро Білоцерковець. Також він нагадав, що у Верховній раді зареєстрували законопроект 8202, який надає місту право викупити будівлі-пам’ятки, якщо власник порушує норми утримання та руйную будівлю.

 

Раніше небайдужі громадські діячі створили проект реконструкції будинку Сікорського. На першому поверсі будинку хочуть відновити оригінальні інтер’єри цього будинку. Розробники кажуть, що саме там знаходились вітальня, бібліотека та особистий кабінет Сікорського. Проект хочуть реалізувати до 2019 року до 130-ліття авіаконструктора Сікорського.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button