Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У містах, де проводиться фінал європейського футбольного турніру «Ліга чемпіонів УЄФА», завжди зростають ціни на житло та готелі у десять та більше разів. Київ не став винятком.

«Хмарочос» перевірив популярні сервіси бронювання житла, Airbnb та Booking.com, та дізнався, скільки просять в українській столиці за готельний номер чи апартаменти у дні проведення фінального матчу.

Цього року фінал Ліги чемпіонів відбудеться на стадіоні «Олімпійський» в Києві у суботу, 26 травня. Традиційно, фанати орендують житло в місті на весь уік-енд – дві ночі, з п’ятниці на суботу та з суботи на неділю. Номери в київських готелях на ці дні були розкуплені заздалегідь, але весь попит їм задовольнити не вдалось. Тому майже за місяць до матчу активізувались спекулянти, які на тлі нестачі житла піднімають ціни у десять або й більше разів.

Але це відбувається кожного разу. Минулого року фінал Ліги чемпіонів проходив у Кардіффі, столиці Уельсу, і британські медіа писали про можливість переночувати у кімнаті на шістьох осіб в хостелі за 235 фунтів (8225 гривень) та про ніч у готелі в популярному районі за майже 6000 фунтів (210 тисяч гривень). Власники апартаментів та готелів піднімали ціни у 10 та навіть 16 разів.

Готелі та апартаменти

У Києві ж є одразу дві найдорожчі пропозиції. Їх можна знайти на ресурсі бронювання житла Booking.com. Так, за уікенд у 5-кімнатних апартаментах «в 10 хвилинах пішки від Києво-Печерської лаври» просять майже 20 000 євро. Щоправда, зняти їх можна на 10 осіб.

У апартаментах є Wi-Fi, кухня з тостером, мікрохвильовкою та кавомашиною, готельні халати та капці. До найближчої станції метро – п’ять хвилин пішки.

У бутік апарт-готелі Sherborne, натомість, можна зняти віллу з чотирма спальнями за 19100 євро за дві ночі. Тут може розміститись до 8 осіб.

Вілла, згідно з описом, має площу 340 кв.м, балкон з видом на сад, барбекю та пральну машину.

Двомісні номери є на Нивках (4862 євро за уік-енд) та у готелі на вулиці Машинобудівній (3774 євро за уік-енд). Але «найцікавіша» пропозиція знаходиться у селищі Гатному недалеко від київських Теремків. У готелі «Фортеця Гетьмана» двомісний номер з одним двоспальним або двома односпальними ліжками можна зняти за 2879 євро на уік-енд.

Усі номери оформлені у «середньовічному стилі», а в готелі є фітнес-зала та ресторан.

Квартири в оренду

А що ж запропонує сервіс Airbnb? З його допомогою у Києві можна орендувати дві кімнати на шістьох гостей за 67 тисяч гривень (більше 2000 євро).

Квартира знаходиться на Подолі. Тут є праска, кухня та шампунь, проте, як зауважує власник, у дні проведення фіналу, в квартирі гарячої води не буде. Зате тут є кікер (настільний футбол).

Інша пропозиція на цьому ресурсі – на лівому березі Києва. У п’яти хвилинах від станції метро «Позняки» у ці дати можна орендувати трикімнатну квартиру за 54,6 тисяч гривень.

Тут є фен, праска, Wi-Fi та кухня. Власник не говорить англійською.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button