Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Арт-сквер хочуть створити на честь оперного співака Василя Сліпака.

Проект скверу імені Василя Сліпака

Електронна петиція до Київської міської ради про облаштування на розі Андріївського узвозу та вулиці Боричів Тік арт-скверу імені соліста Паризької опери, Героя України Василя Сліпака набрала необхідні 10 тисяч голосів.

Мер Віталій Кличко уже доручив виконавчому КМДА та відповідальним комісіям розглянути петицію.

Автори петиції передбачають, що сквер стане майданчиком, «на якому збиратимуться і пропагуватимуть українську культуру митці, громадські діячі, звучатиме українська пісня і українське поетичне слово, виставлятимуться твори професійних та аматорських художників і скульпторів».

Повідомляється, що ідею облаштування скверу поблизу місця, де жив Сліпак, раніше підтримали депутати Верховної ради і Київської міськради. Підготовлено перший громадський проект дизайну облаштування скверу. Окрім лавок, мощення та освітлення у ньому пропонується збудувати в сквері альтанку.

Василь Сліпак народився у Львові. У 1997 році він пройшов конкурс на вступ до складу Паризької національної опери. Його голос дав змогу йому почати сольну кар’єру у Франції та Європі. 19 років він прожив у Парижі.

Василь Сліпак. Фото: Орест Сліпак

Сліпак виконував партії в операх «Кармен» Бізе, «Чарівна флейта», «Весілля Фігаро» і «Дон Жуан» Моцарта, «Aїда» і «Ріголетто» Верді, «Борис Годунов» Мусоргського, «Євгеній Онєгін» Чайковського, «Севільський цирульник» Россіні тощо.

Та найбільше він любив партію Мефістофеля в опері Ґуно «Фауст». Саме тому, коли у травні 2014 року він поїхав воювати добровольцем на Донбас, отримав позивний «Міф».

Сліпак воював у Пісках, брав участь у боях за Авдіївку. Він воював у складі «Правого сектору». Його знайомі пояснюють цей вибір суто технічними причинами: співак міг приїжджати з Франції лише на короткий час, і це була найкраща нагода короткостроково перебувати на фронті й потрапляти одразу в найгарячішу точку.

29 червня 2016 року біля Луганського Донецької області 41-річний Сліпак загинув від кулі снайпера. Торік співаку присвоїли звання Героя України посмертно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button