Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23505 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Понад два роки тому жителі німецьких островів Фер і Хооге, що розташовані в акваторії Північого моря, вирішили жити без пластику. Вони створили проект «Життя без пластику стане трендом» («Plastikfrei wird Trend»).

За ці два роки островам вдалось повністю відмовитись від пластику. Для початку вони реставрували повністю будинок, не використовуючи в ньому жодного пластикового елементу. Всі елементи декору виконані з натуральних матеріалів: глини, порцеляни, високоякісного металу, натуральної тканини. Виняток становить лише побутова техніка та ковдри з синтетичних волокон, які оптимально підходять алергетикам.

Загалом таких зразкових будинків без використання пластику на острові Фер всього 46. В них близько 250 квартир. Подібні апартаменти вже є й на Хооге.

Ідея відмовитись від пластику в інтер’єрі належить подружжю Вебер.  Вони мають нерухомість на острові Фер. Коли вони почули про старт проекту, то вирішили приєднатись і запропонували власникам нерухомості  відмовитись від використання в їх апартаментах пластику та інших штучних матеріалів. Жоден інвестор не відмовився від їх пропозицій.

В своєму інтерв’ю для DW, співробітниця організації BUND Анджела Отт розповіла, що за два роки після старту проекту на цих островах багато що змінилось на краще. Для упаковки продуктів магазини запровадили екологічні паперові та тканеві сумки.  На пляжах встановили спеціальні сміттєзбірники для пластикової тари, що згодом іде на переробку. Вона також додала, що представники BUND разом з групами скаутів та іншими учасниками проекту систематично проводять моніторинг прибережних зон і пляжів щодо наявності пластикового сміття та визначають його джерела. Вони розробляють сайт, де будуть публікувати отримані результати таких перевірок. У проекті беруть участь торгові мережі, туристичні агенства, школи та судноплавні компанії, і рибалки. Також на островах проводять лекції екологів, що виступають з презентаціями на тему захисту природи.

Також з червня до проекту «Тренд без пластику»  приєднаються кав’ярні, що працюють в форматі «кава з собою». Вони будуть пропонувати каву не в одноразових пластикових чашках, а в керамічних.

Нагадаємо, що у Київраді хочуть обмежити використання політеленових пакетів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button