Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вокзал у Мукачеві у майбутньому планують перетворити на залізничний хаб для подорожей до країн Євросоюзу.

Потяг компанії MÁV-START. Фото: MÁV-START nemzetközi utazások / Facebook

«Укрзалізниця» спільно з угорською компанією MÁV-START планує запустити прямий маршрут із Мукачева до Будапешта.

Як повідомив голова «Укрзалізниці» Євген Кравцов, угорські колеги готові надати рухомий склад, що курсуватиме євроколією, яка сполучає два міста.

«На новому напрямку не витрачатиметься час на перестановку вагонів з широкої колії на вузьку – це значна перевага маршруту. Наразі ж поїздам потрібно змінювати колісні пари, а це кілька додаткових годин в дорозі», – зазначив він.

Вартість квитків складатиме трохи більше 700 гривень за другий клас і близько 1000 грн за перший.

Кравцов також повідомив, що «Укрзалізниця» має «амбітні плани» щодо реконструкції вокзалу в Мукачеві. Там планують розбудувати потужний хаб для подорожей країнами ЄС.

Також із 15 квітня чеська компанія-лоукост RegioJet запустила маршрути з Ужгорода і Мукачева до Праги. Це комбінований рейс із пересадкою в Кошице: там пасажири пересідають із автобуса на поїзд. Квитки коштують від 18,5 євро.

Нагадаємо, наприкінці минулого року «Укрзалізниця» розпочала продаж квитків на міжнародні поїзди, що курсують у країни Європейського Союзу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button