Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Декілька компаній організували у Санта-Моніці й Сан-Франциско системи оренди скутерів з електродвигуном.

Фото: Bird / Facebook

Низка компаній запустила на вулицях каліфорнійських міст Сан-Франциско та Санта-Моніка (передмістя Лос-Анджелеса), системи оренди електричних самокатів. Популярність цього виду пересування викликала супротив муніципальної влади та обурення з боку багатьох мешканців, повідомляє Vice News.

Компанії LimeBike, Spin і Bird розмістили тисячі електросамокатів, які можна орендувати, розблокувавши їх за допомогою відповідного мобільного додатку. Представники компаній стверджують, що цей персональний електротранспорт сприяє охороні довкілля та розвантажує вулиці від автівок.

Утім, багато хто незадоволений навалою електросамокатів. Місцеві скаржаться, що водії їздять по тротуарах, збиваючи пішоходів, паркують чи просто кидають самокати де заманеться.

Влада Санта-Моніки назвала діяльність компаній «нелегальним бізнесом» і порушила кримінальне провадження проти компанії Bird через відсутність у тієї відповідної ліцензії. Фірмі довелося сплатити 300 тисяч доларів штрафу.

Влада Сан-Франциско подала позов проти всіх трьох компаній через те, що користувачі самокатів не носять захисних шоломів, а також блокують теротуари та пандуси для маломобільних громадян.

Наразі тривають переговори компаній із владою Санта-Моніки та Сан-Франциско щодо розроблення правил, які б регулювали поїздки на електросамокатах у цих містах.

Нагадаємо, пункт прокату електричних самокатів у Києві розташовано на території ВДНГ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button