Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За допомогою карти Doodoowatch вдалося зменшити кількість неприбраних купок.

Фото: Pixabay

У британському містечку Вімблінгтон, що неподалік від Кембріджа, вирішили боротися з власниками собак, що не прибирають за своїми улюбленцями, за допомогою інтерактивної карти собачих фекалій, повідомляє The Guardian.

Газета зазначає, що в різних містах влада запроваджує різні методи боротьби із проблемою собачих фекалій. В іспанській Таррагоні використовують ДНК-тест, за яким визначають зареєстрованих собак. У Мадриді підвищили штраф за неприбирання до 1000 євро. Влада англійського Стаффорда пропонує 75 євро нагороди тим, хто повідомить про порушення. У Парижі певний час проблему вирішували за допомогою лайно-скутерів, на яких їздили комунальники і всмоктували собачий послід спеціальним вакуумним пилососом.

Щодо Вімблінгтона, то тут запустили Doodoowatch – це онлайн-карта, на якій можна відмічати неприбране собаче лайно. Для ентузіастів навіть передбачено опцію, що дозволяє прикріплювати фото конкретної купки.

Автори проекту стверджують, що, по-перше, власники собак поводяться обережніше, коли знають, що за ними слідкують. По-друге, за купкою можна визначити розмір собаки, де і як часто її вигулюють. Власникам, яких ідентифікують, загрожує 75 євро штрафу.

Карта запрацювала у березні і довела свою ефективність. Наразі на карті Doodoowatch позначено вісім місць, де ще не прибрано собачі купки. Уже близько ста громад Великобританії висловили зацікавленість у проекті.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року в Києві заборонили вигулювати собак на території шкіл, дитсадків та лікарень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button