Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відео «This Is America» зрежисував творець серіалу «Атланта».

Кадр із кліпу Childish Gambino

Американський актор і музикант Дональд Гловер, який записує музику під псевдонімом Childish Gambino, випустив сатиричний відеокліп на пісню «This Is America». У першу ж добу ролик набрав 10 мільйонів переглядів на YouTube, а на цей час його переглянули 35 мільйонів користувачів.

У цій роботі вбачають критику расизму, поліцейського насилля та культу зброї. Про відео схвально відгукнулися Трент Резнор, Еріка Баду, Жанель Моне та інші відомі музиканти.

«This Is America» створив Хіро Мурай – режисер кліпів Massive Attack, Earl Sweatshirt, Shabazz Palaces, а також серіалу «Атланта», в якому грав Гловер.

Кліп наповнений деталями і символами, тож глядачі передивляються його по декілька разів і вишукують нові смисли. Так, у першій сцені показано гротескно делікатне ставлення до зброї на противагу до ставлення до людського життя.

Дональд Гловер маніриться, що дехто інтерпретує, як алюзію на комічного персонажа Джима Кроу, якого грав білий актор із «блекфейсом». Інші вважають, що Гловер таким чином критикує чорношкірих артистів, які самі ж відтворюють стереотипи про виконання «чорної» музики.

Рядок тексту «Це мобільник – це знаряддя» вважають посиланням на випадок, що стався кілька тижнів тому у Сакраменто з 22-річним афроамериканцем Стівеном Кларком. Поліцейські вирішили, що він озброєний, і застрелили його, хоча «зброєю» виявився iPhone.

Також на фоні співака та його танцювальної трупи у відео відбувається протест, що згодом перетворюється на протистояння з поліцією.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button